fbpx
Dagen
Uren
Minuten

get great skin

Het leven is niet perfect, maar uw huid kan dat wel zijn.

Rosacea neus behandeling

RODE NEUS DOOR ROSACEA? WIJ BIEDEN DE OPLOSSING!

Rosacea, die vervelende rode neus die uw gezicht siert, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig staan wij klaar om u te helpen deze huidaandoening aan te pakken. Bij RLC begrijpen we dat rosacea meer is dan alleen een cosmetische zorg; het kan ongemak en zelfbewustzijn veroorzaken. Daarom bieden wij gespecialiseerde behandelingen om u te helpen uw huid weer te laten stralen. 

WAT IS ROSACEA?

Rosacea is een veelvoorkomende, chronische huidaandoening die vooral het gezicht treft, met als kenmerkende verschijnselen rode vlekken, uitgezette bloedvaatjes, en soms zelfs ontstekingen en bultjes. Vaak begint het rond het 30ste levensjaar en kan het zowel mannen als vrouwen treffen.

Oorzaken van rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht, gekenmerkt door roodheid, uitgezette bloedvaatjes, bultjes, ontstekingen en in ernstige gevallen zelfs rhinophyma, een verdikking van de neus. Rosacea ontstaat door verschillende factoren, waaronder genetica, ontstekingen van de oogleden, het eten van sterk gekruid voedsel en het drinken van alcohol. Vooral op de neus gaat u dat snel zien.

Deze huidaandoening ontstaat door een toename van bindweefsel in de huid, vooral op de neus, het voorhoofd en de kin, waar het vaak een opvallende impact heeft. Mensen met rosacea hebben vaak last van roodheid, puistjes en uitgezette bloedvaatjes, vergelijkbaar met couperose, maar met toegevoegde ontstekingen en bultjes. Bovendien kunnen droge ogen een bijkomend symptoom zijn.

Rosacea of couperose, is het hetzelfde?

Rosacea en couperose hebben vergelijkbare symptomen, zoals rode vlekken en uitgezette bloedvaatjes in het gezicht. Echter, het belangrijkste verschil ligt in de aard van de aandoeningen. Couperose verwijst specifiek naar de verwijde bloedvaatjes, terwijl rosacea een bredere huidaandoening is met symptomen zoals roodheid, ontstekingen, bultjes en soms zelfs verdikking van de huid, met name op de neus.

Couperose betreft vooral de zichtbare verwijde bloedvaatjes, vaak zonder andere ontstekingsreacties. Rosacea daarentegen is een complexere aandoening die gepaard gaat met ontstekingen, acne-achtige bultjes en soms een verdikte huid op bepaalde delen van het gezicht, zoals de neus. Terwijl couperose meer gericht is op de bloedvaatjes, heeft rosacea een breder scala aan symptomen en kan het meer impact hebben op de huidconditie.

Behandeling van rosacea

Gelukkig is rosacea goed te behandelen. Er zijn verschillende behandelopties beschikbaar, zoals crèmes of gels die gericht zijn op het verminderen van ontstekingen en het kalmeren van de huid. Het is essentieel om triggers zoals sterk gekruid voedsel en alcohol te vermijden, omdat deze de symptomen kunnen verergeren. Daarnaast kan een zorgvuldige aanpak van de huidverzorging helpen bij het beheersen van deze aandoening.

Bij RLC bieden we effectieve behandelingen specifiek gericht op het bestrijden van rosacea, met een focus op de neus. Onze gespecialiseerde crèmes en gels helpen de roodheid, ontstekingen en uitgezette bloedvaatjes te verminderen. Bovendien zijn onze behandelingen gericht op het verminderen van de verdikking en knobbeligheid die vaak op de neus ontstaat door rosacea.

ROSACEA NEUSBEHANDELING UITGEVOERD DOOR EXPERTS

Ons team van specialisten begrijpt de impact van rosacea op uw leven. Daarom bieden we niet alleen effectieve behandelingen, maar ook de nodige begeleiding en ondersteuning om uw huidconditie te verbeteren. We luisteren naar uw klachten en ontwikkelen een behandelplan op maat, afgestemd op uw unieke behoeften.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Laat rosacea niet langer uw zelfvertrouwen beïnvloeden. Maak vandaag nog een afspraak bij onze kliniek in Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam of Utrecht en ontdek hoe wij u kunnen helpen om de roodheid en andere symptomen van rosacea aan uw neus effectief aan te pakken. Neem contact met ons op en zet de eerste stap naar een stralende, gezonde huid zonder de last van rosacea.

Rosacea en Couperose behandeling met hyperpulse

Bij Release Laser Clinic begint u altijd met een persoonlijk intakegesprek. Hierin leggen wij uit wat u kunt verwachten, hoe de behandeling met de Hyperpulse werkt en wat de voorwaarden zijn voor een behandeling. Uiteraard worden er in dit gesprek eventuele specifieke wensen met uw besproken.
Door middel van een test wordt de optimale behandelingsenergie bepaald. Met deze behandeling worden 1-2 pulsen in de te behandelen zone afgegeven. De roodheid wordt dan donkerder of verdwijnt zelfs. Deze reactie kan onmiddellijk na de behandeling worden gezien en kan worden vertraagd.

DOET DE BEHANDELING PIJN?

De behandelingen worden niet als pijnlijk ervaren, hoewel sommige klanten een licht knellend gevoel rapporteren.

ZIJN ER GEVOLGEN WAARVAN IK OP DE HOOGTE MOET ZIJN?

Uw huid zal versterkt en puur aanvoelen en zal glanzen en stralen dankzij de nieuw blootgestelde huidcellen. Lichte peeling is normaal een paar dagen na uw eerste behandeling, dus vermijd het gebruik van exfoliërende scrubs of lotions voor en na de behandeling gedurende minstens 3 dagen. Vermijd ook blootstelling van uw nieuwe huid aan zonlicht en zonnebanken.

WANNEER ZIET U DE RESULTATEN VAN DE BEHANDELING?

De resultaten van de behandeling voor Couperose of Rosacea problemen worden geleidelijk zichtbaar gedurende 3-6 behandelingen. De meeste cliënten zien een algemene verlaging van ongeveer 75%, hoewel de resultaten variëren afhankelijk van het huidtype.

Eerste 2 uurDe huid kan warm aanvoelen en een beetje gevoelig en roze lijken. Gebruik Release Super Active Gel om de huid thuis te kalmeren. Was het behandelde gebied alleen met koud of lauw water. Vermijd het gebruik van sterk geurende lotions, zeep en exfoliërende crèmes. Wees voorzichtig en vermijd overmatig schrobben. Als u make-up moet gebruiken, gebruik dan alleen minerale make-up.
Eerste 24 uurVermijd overmatig heet water of koud water. Vermijd sterk geurende lotions of zeep, exfoliërende crèmes en scrubs. Vermijd plukken of krassen op de huid. Pas Release Active Protect SPF 50+ zonnebrandcrème toe om uw huid tegen de zon te beschermen.
24 tot 72 uurAls pigmentvlekken of sproeten op het te behandelen gebied aanwezig zijn, zullen deze vlekken binnen 1-3 weken donkerder worden en verdwijnen. Niet afschrapen!
Terwijl je huid nog steeds rood is …
• Vermijd het gebruik van AHA (Alpha Hydroxy Acid) of vitamine A-producten.
• Vermijd zwembaden en spa’s met meerdere chemicaliën / chloor.
• Vermijd activiteiten die overmatige transpiratie veroorzaken.
3 dagen +Onthoud altijd dat u elke dag uw Release Active Protect SPF 50+ zonnebrandcrème moet aanbrengen om uw huid tegen de zon te beschermen om herhaling van schade en markeringen te voorkomen.

BEHANDELINGSINTERVALLEN

2-4 behandelingen elke 2-4 weken

BEHANDELINGSTIJD

Afhankelijk van het gebied, 5-40 minuten

HERSTELTIJD

24 uur roodheid