fbpx
Dagen
Uren
Minuten

get great skin

Het leven is niet perfect, maar uw huid kan dat wel zijn.

Microneedling

Micro needling is een ware make-over voor de huid. Deze vorm van huidnaaldbehandeling, ook wel skin needling genoemd, is dé methode om uw huid te laten stralen. Micro needling is een niet-invasieve behandeling die littekens, een ongelijke tint en fijne lijntjes bestrijdt. Tegelijk bevordert micro needling de natuurlijke productie van collageen, een belangrijk onderdeel van het bindweefsel in ons lichaam. Cliënten die deze populaire behandeling bij Release Laser Clinic hebben ondergaan, gingen met een soepeler en verjongd uiterlijk de deur uit.

Huidverbetering met microneedling

  • Micro needling helpt de natuurlijke stevigheid en strakheid van uw huid te herstellen.
  • Het vermindert de diepte van littekens als gevolg van ingesprongen acne of waterpokken.
  • Het verbetert de huidtextuur en vermindert de grootte van poriën.
  • Pigmentvlekken worden lichter en krijgen een fellere tint.
  • Micro needling verbetert het uiterlijk bij striae (groeistrepen) en striemen.
  • Fijne lijntjes, plooien en rimpels gaan er beter uitzien.
  • Micro needling verdikt de dermis (lederhuid) en verbetert de stevigheid van de huid.
  • De behandeling is veilig en vrijwel pijnloos.
  • De hersteltijd is minimaal.

Release Laser Clinic begint altijd met een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek. We leggen uit wat u kunt verwachten, hoe de behandeling met de skin needle pen werkt en wat de voorwaarden zijn voor een behandeling. Uiteraard bespreken we ook uw specifieke wensen.

We beginnen een behandeling altijd met het voorzichtig reinigen en desinfecteren van de huid. Tijdens de behandeling brengen we een hyaluronzuur serum aan op uw huid, waarna we de skin needle pen in strijkende bewegingen over uw huid bewegen. De behandeling geeft een licht scherp, maar zeer verdraagbaar gevoel. Na de behandeling wordt een verzachtend masker aangebracht, zodat uw huid beter kan regenereren. Om uw huid te beschermen tegen schade door de zon, brengen we aan het einde van de behandeling de zonbeschermingscrème SPF 50+ aan.

BEN IK GESCHIKT VOOR SKIN NEEDLING?

De meeste mensen zijn geschikt voor deze huidnaaldbehandeling. Wij raden aan om altijd eerst een gratis consult bij ons te boeken. We kunnen dan uw huid bekijken en bespreken, om er zeker van te zijn dat deze behandeling geschikt en verantwoord is. Aan cliënten met actieve acne adviseren we deze behandeling meestal niet, maar dit kan tijdens een persoonlijk consult nader worden bepaald en besproken.

WAARIN VERSCHILT DEZE BEHANDELING VAN EEN BEHANDELING MET DERMALE ROLLERS?

Met dermale rollers, zoals verkrijgbaar op het internet, bereikt u nooit dezelfde resultaten als met onze geavanceerde medische apparatuur. Het grootste verschil zit in de grootte en de diepte van de naald die wij gebruiken. De naalden in de beruchte ‘thuiskits’ zijn veel kleiner en dringen niet op de juiste manier door in de dermis. Bij incorrect gebruik kan zelfs schade aan de huid ontstaan.

DOET HET PIJN?

Deze behandeling is vrijwel pijnloos. We maken de ervaring zo aangenaam mogelijk. De ‘sensatie’ die ontstaat als de pen over het te behandelen gebied beweegt, kan worden omschreven als een snelle, lichte trilling met lichte bewegingen op de huid.

HOE LANG MOET MIJN HUID HERSTELLEN?

De roodheid en lichte ontsteking van de huid die bij deze behandeling normaal zijn, zullen bij de meeste cliënten al binnen enkele uren verminderen. De huid moet binnen 12 tot 24 uur weer helemaal normaal zijn. Onze therapeuten begeleiden u na de behandeling bij het verzorgen van de huid.

MOET IK BLOEDEN?

Niet iedereen zal bloeden. Het hangt ervan af hoe uw huid reageert op de naalden. Onze therapeuten nemen de naald nooit verder mee dan tot waar uw huid het aankan. Bloeden betekent overigens niet dat u betere resultaten boekt.

WELKE BIJWERKINGEN ZIJN NORMAAL?

In de eerste 24 uur na de behandeling is de huid rood, licht gekrast en opgezwollen. Kleine bloedvlekken vervagen geleidelijk in de loop van de eerste 24 tot 48 uur. Na de behandeling kan uw huid reacties vertonen als uitslag en koortsblaasjes. Hebt u last van acne, dan kan dat gedurende de eerste 3 tot 4 dagen erger worden. Dit is een normale reactie en het gevolg van het feit dat de huid gifstoffen onder het oppervlak verdrijft en vervolgens regenereert.

WELKE RESULTATEN KAN IK VERWACHTEN VAN MICRO NEEDLING?

Of u geschikt bent voor deze behandeling, wordt duidelijk tijdens een gratis en vrijblijvend consult met een van onze klinisch therapeuten. Micro needling wordt voornamelijk gebruikt om de huid te laten verjongen, maar ook om pigmentatiestoornissen te verminderen. Omdat micro needling de huid herstructureert, is deze huidnaaldmethode ook geschikt voor de behandeling van littekens, bijvoorbeeld als gevolg van acne. Een voordeel ten opzichte van andere behandelmethoden is dat de hersteltijd korter is. Er is geen huidletsel, waardoor cliënten sneller weer onder de mensen kunnen komen.

HOE VEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

Een micro needling behandeling is in principe geschikt voor alle huidtypes en leeftijden. Wel kost de behandeling van een meer volwassen en door de zon beschadigde huid meer tijd dan die van een jeugdige huid. Het duurt bij een oudere huid bovendien langer voordat het gewenste resultaat zichtbaar is. Gemiddeld zijn 4 tot 8 behandelingen nodig in 2 tot 6 weken tijd. Tijdens een intakegesprek kunnen wij een betere indicatie geven van het aantal behandelingen en de behandelfrequentie, afhankelijk van uw huidprobleem en huidtype.

Eerste 24 tot 48 uur

Na een behandeling zal uw huid warm aanvoelen en er roze uitzien. U ziet mogelijk een lichte zwelling, krassen of blauwe plekken, als gevolg van het gebruik van de naald. Dit zal in de eerste 24 tot 48 uur verminderen. De roodheid kan tot 72 uur aanhouden.

Totdat alle roodheid verdwenen is, is het belangrijk:

• geen AHA-, BHA- of vitamine A-producten te gebruiken;
• het behandelde gebied niet in de was te zetten;
• geen zwembaden en spa’s te bezoeken met chemicaliën of chloor;
• geen activiteiten te ontplooien die overmatige transpiratie veroorzaken, zoals sport.

2 dagen +

Uw huid kan gevoelig zijn. Neem in dit geval de volgende adviezen in acht:

• Was uw gezicht alleen met lauw water.
• Breng een verkoelende gel aan; vraag naar onze speciale Release Recovery Gel.
• Breng de eerste 24 uur na de behandeling geen make-up aan.
• Daarna: zorg ervoor dat uw make-upborstels grondig zijn gereinigd.

Als de huid strak en droog aanvoelt, dan is dit een normaal neveneffect van de behandeling. Een lichte vochtinbrengende crème zou de droogheid moeten verzachten. Bescherm uw huid en pas dagelijks SPF 50+ toe. Vraag naar de speciale Release Protect SPF 50+.

TOT SLOT: boek geen laserbehandelingen voor ontharing op enig deel van uw gezicht gedurende ten minste 7 dagen na de behandeling.

BEHANDELINGSINTERVALLEN

3-6 behandelingen elke 2-4 weken

BEHANDELINGSTIJD

Afhankelijk van het gebied, 15-60 minuten

HERSTELTIJD

Roodheid voor 24-48 uur